Fårskinn

Fårskinn - detta fantastiska naturmaterial som talar till oss... stor som liten - människa som djur! Visste ni att när man rör vid ett fårskinn så utsöndras "lugn & ro" hormonet Oxytocin i kroppen? Så är det. Kullans filosofi är att i dagens stressiga samhälle så behöver vi fårskinn mer än någonsin! Något att hålla i, sova på eller bara klappa. Genom åren har det visat sig att det är "kärlek vid första ögonkastet" som avgör vilket skinn kunden väljer! Det är som om personkemi mellan människa och får matchas på ett fascinerande sätt. Lycka.

Vi säljer främst lokalt producerade fårskinn från Skaraborg. Skinnen är från pälsfår (Gotländska och Leichester) men tar även hem andra skinn efter förfrågningar och behov. Finns det inte tillgång till lokala skinn är alternativet fårskinn från Svenska gårdar.

De två skinnberedningsföretag som vi jobbar med finns i Tranås. De flesta skinnen är tvättbara, bra att veta men inte en nödvändighet! Fårskinnen mår allra bäst bara av att vädras eller ligga ute i snön en kall vinterdag.

Skinnen varierar i storlek och pris. Du är alltid välkommen att höra av dig.  Hos Kullans Lycka kan du köpa fårskinn direkt ifrån gården (efter avtalad tid) eller på "Artibus på Spiken". Kontakta Agnetha på telefon 0702-17 78 74.